Mancare de linte verde

de Ancutsa in Mancaruri de post, 13 Apr 2021 | 12089 vizualizari

 

O mâncare de post foarte gustoasă. Are un gust asemănător cu fasolea verde, nouă ne-a plăcut mult.

 

INGREDIENTE

  • 150 g linte verde,
  • 3 linguri ulei,
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • 300 ml apă,
  • 200 g suc de roșii,
  • Sare, după gust,
  • Pătrunjel proaspăt, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte verde:

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte.

A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece, astfel încât cojile să se ridice la suprafață și să le poți îndepărta ușor. Le mai frămânți cu mâna, până se decojesc.

Într-o tigaie, cu puțin ulei, călești ceapa albă tocată mărunt și morcovul ras, cu sare după gust, adaugi și frunzele de ceapă verde tocate. Gătești astfel cam 5 minute.

Adaugi lintea scursă de apă, apoi acoperi cu apă și lași să fiarbă maxim 15 minute.

Spre final, pregătești sosul, adaugi sucul de roșii și mai lași să fiarbă cam 5 minute, apoi iei focul.

Servești cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/mancare-de-linte-verde.html

youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=XdML0Zl22V0

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci de post