Mie imi plac foarte mult gutuile ca si fruct cat si preparatele din aceste fructe .
Anul acesta am preparat pentru prima oara aceasta reteta si deoareca a placut publicului am executat cateva bis-uri .
Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic.
Se toarna 1 pahar apa si pasta de rosii, sare, zaharul ars stins cu 2 linguri apa si vinul.
Se lasa sa fiarba in clocote mici. Nu se scade prea mult, deoarece sosul este foarte bun.
Gutuile nu se curata de coaja.
1
Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se caramelizeze prea mult, deoarece preparatul devine amarui.
2
Trebuie alese gutui coapte si de calitate pentru a iesi mancarica noastra aromata .
3
Sarea se pune dupa gustul fiecaruia .
4
Se poate prepaza si in zi de post, inlocuind untul cu margarina.