Mancare de fasole proaspata cu cartofi

de mamaieelena in Mancaruri de legume, 5 Sep 2012 | 15652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole galbena subtire
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 3 linguri cu ulei de gatit
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura marar proaspat
  • 4 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole proaspata cu cartofi:

Fasolea curatata la ambele capete se taie in doua si se spala bine cu apa rece. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins peste care se pune ceapa si cand ceapa este calita se adauga cartofii. Intre timp intr-un alt vas se pune apa ca sa fiarba cu sare si cand a clocotit se pune fasolea si se lasa pana se inmoaie bine dar sa nu se sfarame.

In cratita cu ceapa si cartofi se pune apa fiarta si se lasa pana se inmoaie cartofii, se adauga si sucul de rosii, iar cand fasolea este gata cu o strecuratoare se ia din oala si se pune in cratita cu cartofii. Se lasa se clocoteasca se adauga usturoiul tocat marunt si maratul tocat marunt nu inainte de a potrivi de sare, piper, cimbru.

Se poate servi ca o mancare de post dar si ca garnitura la o friptura ,snitele etc.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole proaspata cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai scazute cu sos tomat