Mancare de fasole galbena

de AndreeaMaria in Mancaruri de post, 25 Mai 2012 | 5768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg de fasole galbena
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras,rosu
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • suc de rosii dulce-acrisor (3 linguri)
  • marar ( 2 lingurite cu varf)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole galbena:

Spalati fasolea,rupeti coditele,apoi o taiati in bucati mai mici.

Dupa ce ati tocat ceapa,ati dat prin razatoarea mica morcovul si ardeiul l-ati taiati cubulete, puneti intr-o cratita putin ulei de floarea soarelui si le caliti. (Mai intai ceapa,apoi adaugati morcovul si ardeiul). Adaugati si 3 linguri de suc de rosii.

Dupa ce se calesc timp de 8-10 minute, la foc potrivit, adaugati fasolea; mai lasati 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand.

Adaugati apa cat sa se acopere fasolea si lasati sa fiarba aproximativ 35 de minute.

Dupa ce s-a fiert fasolea:  puneti intr-un castronel putina zeama din mancare,adaugati o lingurita de faina (amestecati continuu ca sa nu se formeze cocoloase),adaugati si usturoiul pisat; turnati aceasta compozitie in mancare si mai lasati sa fiarba 10-15 minute,

 La sfarsit, puneti 2 lingurite de marar si opriti focul.

Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu nuca