In timpul saptamanii cand nu avem foarte mult timp liber pentru gatit, putem apela la preparate rapide chiar daca folosim si ceva din conserva. Mie imi place mult fasolea asta cu bob mare si rosu si e foarte gustoasa in combinatia pe care o prezint mai jos.
Curatam si spalam legumele dupa caz.
Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le calim intr-un vas in care am pus putin ulei.
Rosia o decojim, o taiem cubulete mici si o adaugam in vas. Lasam sa se caleasca 2-3 minute.
Scurgem apa de din conserva de fasole, punem fasolea intr-o sita si o spalam sub jet de apa rece.
Turnam fasolea peste legume si amestecam.
Adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba aprox 10 minute timp in care potrivim de sare si piper si adaugam cimbrul uscat.
Feliile de sunca le prajim pe ambele parti si le servim cu mancarea de fasole.
Pofta mare!
1
Cantitatile sunt doar pt doua persoane, daca vreti cantitate mai mare folositi 2 cutii de fasole sau o cutie mare