O mancarica de sezon, foarte rapid de preparat si extrem de delicioasa!
Ciocanelele de pui se spala si se dau intr-un clocot sa iasa spuma, apoi se limpezesc bine cu apa rece. Ceapa si ardeiul se curata, se spala, se taie in patru, apoi julien. Intr-o craticioara se pune putin ulei, se adauga carnea, ceapa si ardeiul, impreuna cu o cescuta cu apa si se lasa 5 minute la innabusit. Se condimenteaza dupa gust. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba cu capac 15 minute, la foc mediu.
Intre timp se desface conopida in buchetele, se spala sub jet de apa rece si se pune la fiert in apa clocotita cu sare pana se inmoaie putin.
Se muta apoi cu grija conopida in craticioara cu pui si sos si se misca incet stanga-dreapta pentru ca sosul sa acopere conopida. Se pune iar capacul si se mai lasa 5 minute la fiert. Smantana se desface in 2 linguri de apa rece, apoi se toarna peste conopida, miscand iar craticioara sa se amestece. Sa nu amestecati cu lingura, pentru ca se rupe conopida!
Se opreste focul si se presara verdeata tocata marunt.
1
Daca vreti un sos mai consistent, amestecati o lingura cu faina in smantana si turnati peste mancarica fierbinte.
2
Ca sa amestecati usor conopida si sosul, doar miscati craticioara stanga-dreapta, altfel se vor rupe buchetelele de conopida.
3
Am folosit suc de rosii facut de mine, extraordinar e bun! :))