Mamaliguta la cuptor

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2012 | 4802 vizualizari

 

Astazi mi s-a facut pofta de mamaliguta si am zis sa o fac la cuptor, ca pe o prajitura. Las la aprecierea voastra aspectul, gustul a fost desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 350 g malai extra
  • 1 litru apa
  • o lingurita de sare
  • un iaurt mic (125 g)
  • 125 g margarina
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza de vaca proaspata
  • 2 carnaciori pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta la cuptor:

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand se incalzeste putin, punem malaiul si amestecam continuu pentru a nu face cocoloase. Cand s-a omogenizat, punem un capac si lasam la foc mic.

Adaugam margarina si o incorporam in mamaliguta prin amestecare. Dupa ce s-a topit, adaugam si iaurtul. Mamaliguta se tine la foc mic 20 minute.

Se rastoarna in tava uscata (nu o ungem cu nimic), se adauga branza si cascavalul date pe razatoare si se introduce la cuptor timp de 10 minute.

Se orneaza cu branzica si carnaciori prajiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu carnati si branza