Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

de Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri, 24 Mai 2018 | 4525 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa Donna Hay

 

INGREDIENTE

  • 2 cani lapte
  • 1 cub concentrat (eu am folosit cu usturoi si ierburi)
  • 1 cub de unt
  • 1 cana malai
  • ulei
  • sare
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 1 Chorizo
  • 20 grame masline verzi
  • 50 grame branza Feta
  • mozzarella sau cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi:

Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine cremoasa, nu foarte densa. La final se adauga untul si sare daca este nevoie. Se toarna intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, se taie Chorizo in felii, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se taie in jumatati.

Se adauga Chorizo, busuiocul rupt bucati, maslinele, branza Feta si mozzarella/ cascavalul peste mamaliga, apoi se coace la cuptor 8-10 minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie. 

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta alla puttanesca