Mamaliga cu branza si ceapa

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2015 | 5494 vizualizari

 

Nu o fi mamalaga un fel de mancare princiar dar cred ca si regii ar fi multumiti de ea din cand in cand :d . Mi-am zis ca daca merge branza cu ceapa de ce nu ar merge si cu mamaliga .

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte acru
  • 1 l apa
  • Sare
  • 500 gr malai
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 300 gr branza burduf
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa galbena
  • 2 cepe rosii
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza si ceapa:

Se curata cepele .

Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata .

Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si malai .Mamaliga trebuie sa fie de consistenta potrivita . Nu este necesar sa fie foarte fiarta , mai vine data la cuptor .

Se monteaza mamaliga in straturi intr-o tava .Pentru a nivela straturile se foloseste amestecul de ulei, grasime si ceapa . Intre straturi se aseaza succesiv branza . Stratul superior trebuie sa aiba presarata branza de burduf si feliutele de slanana .

Dati tava la cuptor pentru gratinare pana devine rumena .

Serviti preparatul cu rondele de ceapa rosie si codite de ceapa verde decor .

TIPS-URI

1

Muraturile sunt foarte potrivite drept salata langa mamaliguta aceasta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana