Mamaliga clasica

de claudiaO in Piine, 24 Oct 2016 | 6230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai extra
  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita cu sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga clasica:

Punem apa la incalzit pe foc si adaugam sarea. Cand e calda dar nu fierbinte, adaugam malai cam  250 de frame si lasam sa fiarba pana dispare spumita alba care se formeaza la suprafara. Din cand in cand amestecam in tuci sa nu se prinda. Cand spuma s-a dus aproape de tot, mai punem niste malai in ploaie, amestecam strasnic si mai lasam la fiert cateva minute pana se fierbem si malaiul adaugat. Tot asa procedam pana terminal tot malaiul si mamaliguta prinde contour si devine vartoasa. Cand este fiarba bine o rasturnam pe o farfurie umezita usor cu apa rece ca sa nu se lipeasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga clasica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

24.10.2016, 19:42

As manca cu branza si smantana!

claudiaO 1

24.10.2016, 21:10

Eu am mancat cu telemea veche de oaie si cu ceapa Rosie

MotanLaOale 1

25.10.2016, 15:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba fara framantare