Nu sunt un fan al pestelui, adica imi place pestele prajit dat prin malai, tonul, somonul afumat si cam atat. De gatit peste ce sa mai spun... Eu fac doar salate cu peste. Sotul e cel care gateste de obicei pestele. Cum imi plac provocarile si imi place sa descopar mancaruri noi,in cazul acesta vechi, :) m-am hotarat sa accept “Provocarea GastroArt” si sa dau o sansa “gatelii” de peste. Se numeste “Malasolca a la Balan” deoarece m-a ajutat si Costi cu curatatul pestelui si cu rosiile confiate. Ne-a placut ce a iesit, dar data viitoare o sa facem doar din peste sarat. :)
Am spalat si curatat bibanii si scrumbiile de maruntaie. Am spalat un pic si hamsiile, apoi am pus toti pestii la fiert in apa cu leurda.
Intre timp am spalat cartofii foarte bine, i-am taiat felii mai groase, i-am sarat si i-am dat la cuptor intr-o tava unsa cu ulei in care am adaugat foarte putina apa, pana s-au rumenit.
Am spalat rosiile si le-am pus intr-un ibric cu ulei incins impreuna cu 3 catei de usturoi pentru cateva minute pana s-au inmuiat.Cand este fiert pestele, ii scoatem oasele si il asezam pe un platou inconjurat de cartofi rumeniti, stropim totul cu un mujdei cremos, adaugam si rosiile confiate si servim alaturi de o cana de vin.
Pofta buna!
1
iese mult mai buna acesta mancare doar cu peste sarat.