Makaronia Tou Fournou

de ANCA in Paste, 29 Noi 2011 | 47268 vizualizari

 

...Adica macaroane la cuptor!
Cred ca noua mea reteta preferata!:)) Simpla, o combinatie de arome innebunitoare, nu trebuie ratata! Am primit reteta asta de la prietena mea Rodica, ce cunoaste tare bine bucataria cipriota! Ii multumesc pentru deliciul asta, ma simt cu un pas mai aproape de Cipru!:D

 

INGREDIENTE

  • 500 g tagliatelle (sau macaroane foarte groase daca gasiti la noi)
  • o lingurita scortisoara
  • Sosul:
  • un pachet unt
  • 6-7 linguri faina
  • nucsoara
  • cca 750 ml lapte
  • cca700 ml supa de carne (vaca, pui)
  • Umplutura:
  • 3 cepe
  • 500 g carne tocata marunt de vitel/ mixta
  • 500 g ciuperci
  • cimbru
  • piper
  • o legatura patrunjel
  • o lingura boia dulce
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Makaronia Tou Fournou:

Pastele se fierb cu putina sare si ulei de masline. Cand sunt gata, se dau prin jet de apa rece si se pun deoparte.

In timp ce fierb tagliatellele, intr-o cratita se topeste un pachet de unt peste care se adauga treptat faina, amestecand bine, pana se face ca un bulgare mare auriu. Atunci turnam cate putin supa de carne si laptele firbinti, amestecand bine pana se obtine un sos cu o compozitie ca si cea pentru clatite. Adaugam sare,piper, dupa gust, si un praf de nucsoara!

Intr-o tigaie mare se pune la calit ceapa taiate cubulete, adaugam carnea tocata, iar cand este aproape gata, punem ciupercile taiate marunt, condimentele si patrunjelul,

Ungem o tava mare dreptunghiulara sau patrata preferabil, ceva mai inalta si punem un strat de paste fierte, apoi carnea calita, apoi iar un strat de paste. Deasupra se toarna sosul si se niveleaza frumos.

Se presara praf de scortisoara si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra si prinde o crusta subtire. Cand s-a racit bine (daca rezistati mirosului pana atunci!!!) o taiati in portii patrate..e un deliciu.

TIPS-URI

1

La carne puteti adauga ce condimente va plac, inclusiv rosii cubulete.Puteti imbunatati reteta de fiecare data, adauga ingrediente noi, varia, in functie de gust, asa cum se intampla in fiecare familie cipriota.

2

Un secret consta in cantitatea de sos alb, asa ca faceti din belsug, acesta este tot farmecul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Makaronia Tou Fournou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui in sos de rosii cu busuioc