un alt fel de mincare traditional araba pe cit de delicioasa pe atit de multa munca la ea. in romaneste se traduce: rasturnata
se portioneaza puiul si se pune la fiert,se ia spuma ,se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul,frunzele de telina si condimentele toate. rosiile le feliem si le dam deoparte.celelalte legume se feliaza sau se taie cubulete si se prajesc ;se scot pe hirtie absorbanta.cind supa este gata o dam deoparte scoatem carnea si o prajim sau o dam la cutor sa se rumeneasca.
asezam legumele intr-o oala (oala trebuie sa fie destul de incapatore)incepem cu rosiile felii apoi jumatate din restul de legume asezam carnea prajita si jumatate din orez ,apoi restul de legume si cealalta jumatate de orez ;acum la 3 pahare de orez avem nevoie de 6 pahare cu supa (supa de la carnea fiarta).aceasta supa trebuie sa fie ceva mai sarata decit obisnuim pentru ca orezul si legumele vor absoarbe si asa va ajunge la nivelul normal.
punem cele 6 pahare de supa peste orez si legume punem capacul pe oala si punem pe aragaz la foc mic.cind supa s-a absorbit punem folie de aluminium inchidem ermetic oala si mai lasam 5 minute pe foc apoi dam oala deoparte, nu deschidem si mai lasam asa 30 minute.dupa care se rastoarna toata oala odata pe un platou mare asta fiind maglube.
bun eu nu am rastunat-o toata ci am facut portii pentru fiecare.
1
se pune puiul intreg pentru gust ,supa fiind mult mai concentrata asa decit atunci cind am pune doar piept sau copanele singure
2
important este sa nu se amestece in oala deloc
3
la final se poate adauga miez de seminte de floarea soarelui (snow bar)putin prajite si bobite de humus fierte