Macrou afumat

de Ina in Peste, 2 Ian 2011 | 61503 vizualizari

 

Pentru ca ne place mult macroul afumat , iar cel din comert este extrem de sarat, am ales sa-l prepar in casa . Este o reteta simpla si foarte gustoasa. ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. de macrou congelat
  • sare de bucatarie
  • o afumatoare pe rumeguş  de fag
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

    Macroul il decongelam si-l curatam de mate. Indepartam si capul, dar ii lasam coada. ( Il putem atarna foarte bine la fum legandu-l de coada.  Eu i-am taiat si coada si am fost nevoita sa-l strapung pentru a-l tine la fum.)

    Il presaram bine cu sare, atat in interior cat si-n exterior, apoi il lasam la rece doua zile, pentru a-si trage singur sarea. Dupa doua zile il spalam bine de sare, il stergem si-l agatam la fum pentru cca 24 ore, in functie de cat de afumat il dorim.  

    Se poate servi simplu, ca aperitiv.

    Se pastreaza foarte bine in frigider, ambalat individual, in folie alimentara. 

    Va garantez ca este mult mai gustos decat cel din comerţ .

P.S.  De afumatoare s-a ocupat tata-socru, asa ca nu stiu sa dau prea multe detalii :P

TIPS-URI

1

Rumegusul de fag este foarte bun pentru afumarea preparatelor din carne

2

Spalati pestele inainte de afumare, pentru a indeparta excesul de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

andreea_angelo 1

10.12.2012, 20:52

wau ce bine arata imi lasa apa in gura

annemarry 1

22.01.2013, 19:31

prea bun nu ma satur niciodata de el

Bucataras Diana 1

08.01.2017, 14:11

Yammy. Macroul nostru e la sare de ieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]