Macaroane in stil american

de RuxyRux in Paste, 19 Mar 2016 | 5664 vizualizari

 

Incredibile! Pur si simplu perfecte! N-am mancat macaroane cu branza mai gustoase!
Incercati si n-o sa regretati...poate doar daca nu veti manca mimim doua portii:))))) rusinos dar extrem de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr macaroane( vezi foto, cumparate din Liddl)
  • 150 gr unt
  • 1 l lapte
  • 40 gr faina
  • un praf de nucsoara
  • sare dupa gust
  • piper un praf
  • o lingura de mustar
  • 100 gr branza Cheddar( sau cascaval vezi foto)
  • 100 gr parmezan
  • o cutie mare de branza cremoasa President( vezi foto)
  • o cana de pesmet
  • unt cat o nuca pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane in stil american:

V-am fotografiat tipul de macaroane, de cascaval si branza pentru ca vreau sa va iasa exact cum mi-au iesit mie.

Macaroanele se fierb  in apa cu sare dupa indicatia de pe  ambalaj( in cazul de fata 8 minute).Eu am pus mai multa apa decat de obicei pentru ca le vom lasa in ea pana este gata sosul.

Intre timp, se pun 100 gr. unt sa se topeasca intr-o tigaie adanca mare la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede cu un tel, se lasa sa dea doua trei clocote si se toarna laptele, amestecam continuu, dam focul o idee mai iute si aducem la punctul de fierbere, lasam focul mai mic apoi punem nucsoara, mustarul, cascavalul razuit si omogenizam, apoi potrivim gustul de sare si piper. Dam tigaia deoparte.

Ungem forma cu unt, scurgem macaroanele, apoi le punem inapoi in oala in care au fiert si le amestecam usor cu branza pana ce aceasta se topeste. Punem macaroanele in forma.

Intre timp punem 50 gr unt( ramas) intr-o tigaie si-l topim, apoi adaugam pesmetul si parmezanul, amestecam rapid si stingem focul.

Peste macaroanele din forma turnam sosul si cu furculita facem mici spatii sa se amestece bine, iar deasupra presaram pesmetul pe care tocmai l-am preparat. Mai adaugam deasupra putin parmezan si coacem 15 sau 20 de minute sau pana se rumeneste frumos pe programul de gratinare.

Mancam macaroanele imediat ce le-am scos de la cuptor....insa sunt perfecte si reci....copiii o sa le adore!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane in stil american" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

20.03.2016, 22:36

Mirelusa, te imbratisez!

RuxyRux 1

20.03.2016, 22:36

Camy, multumesc!

RuxyRux 1

20.03.2016, 22:36

Dantes, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pierogi