Macaroane cu sos italian

de Carmen_g in Paste, 19 Ian 2012 | 5804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g macaroane
  • 3 cepe mijlocii taiate marunt
  • 5 catei de usturoi taiat marunt
  • 2 cani bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana de apa
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingura miere
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de faina
  • putina sare
  • Cascaval, parmezan, telemea, tofu sau orice alta branza mai avem prin frigider.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu sos italian:

Pastele se fierb in apa cu sare, 8-10 minute. Se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece.

Intre timp se pregateste sosul. Acest sos l-am gasit in multe carti de bucate sub denumirea de "Sos italian". Asa ca demumirea asta o folosesc si eu.

Se calesc cepele si usturoiul in 2 linguri de ulei si putina apa. Se adauga faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, dupa care se pune bulionul, foaia de dafin, restul de apa si se lasa la fiert pana are consistenta unui sos. Se adauga apoi sarea, busuiocul si mierea si se mai da un clocot.

Se pune o portie de macaroane in farfurie, se acopera cu sos peste care se pun cateva linguri de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos italian" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Ubulika 1

19.01.2012, 21:02

ce pofta imi eeeeeeeeee

Rocsi 1

19.01.2012, 21:29

bun bun!!!!

Lorra 1

19.01.2012, 21:41

un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
GNOCCHI cu macrou si masline