Lumaconi se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj.
Conopida se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit.Apoi se marunteste cu robotul.
Polonezul se desface de pielita si se marunteste cu robotul.
Se amesteca crema de conopida cu polonezul si cu ardeiul kapia.Daca este prea uscat amestecul mai puneti 1-2 linguri din apa in care a fiert conopida.Se pune piper si sare daca mai este nevoie.
Cu acest amestec se umplu lumaconi care se aranjeaza apoi intr-o cratita unsa cu ulei.Se adauga 1/2 pahar cu apa si apoi se toarna bulionul.
Se pune capacul si se dau la cuptor pt.35-40 min.
Se scoate cratita din cuptor,se ia capacul si se lasa sa se racoreasca.
Apoi se presara cascavalul si se mai da la cuptor(fara capac) inca 15 min.
1
se pot folosi si alte paste care se preteaza la umplut.