Lipii libaneze cu chimen

de Bya Ralu in Piine, 6 Aug 2013 | 13755 vizualizari

 

by Patricia,sunt foarte usor de facut si foarte bune,eu am facut portie mai mica,mi-au iesit 5 :) http://www.bucataras.ro/retete/lipii-libaneze-cu-chimen-49152.html

 

INGREDIENTE

  • 250 ml faina
  • 100 ml apa
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze cu chimen:

Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic.

Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca.

Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si se formeaza 5 bile.

Se intinde fiecare bila,cu un sucitor,se face o foaie subtire.

Se pune o tigaie pe foc sa se incinga si se pune pe rand cate o foaie subtire.

Se lasa cate minute pe fiecare parte si se scot pe o farfurie.

Se servesc atat calde cat si reci.

TIPS-URI

1

Daca nu se servesc imediat se acopera cu o folie de plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

11.08.2013, 22:40

pentru nimic

Lia_ 1

16.08.2013, 21:09

Desi esti la Satic, nu vreau sa te retin cu nimicuri ... dar voiam sa-ti spun ca mi-au ramas doua bilute de saptamana trecuta pe care le congelasem (le unsesem cu ulei de masline si infoliasem etans) si azi le-am decongelat, s-au umflat la loc si s-au comportat excelent.

Deci voiam sa-ti spun ca se si pot congela dar nu stiu pt cat timp, o saptamana si mai mult e ok.

Distractie maxima va doresc!!!

Bya Ralu 1

18.08.2013, 13:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii libaneze