Lipii la tigaie

de Rahela Velicu in Piine, 17 Mai 2021 | 6846 vizualizari

 

Iubim lipiile cu branza si rosii :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 340-350 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii la tigaie:

Incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el.

Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si nelipicios.

Lasam aluatul la dospit in loc calduros pentru 1 ora. Acesta trebuie sa-si dubleze volumul.

Formam chifle, le intindem cu ajutorul unui sucitor si le frigem pe ambele parti pe tigaia unsa cu ulei. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patrate cu fulgi de ovaz