Lipie cu branza si cartofi

de Emacristina in Piine, 2 Iul 2013 | 6199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • sare,
  • 25g drojdie (un cub) ,
  • 100 ml lapte caldut ,
  • 200 ml apa calduta,
  • 500 g cartofi ,
  • 300 grame branza,
  • ulei.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu branza si cartofi:

Faina se pune intr-un bol ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare .Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa se dospeasca.Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat. Se framanta,se acopera vasul si se lasa 30-40 de minute la loc cald.

In timp ce am lasat la crescut maiaua am curatat cartofii,i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert.Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit.  Dupa ce s-au racit cartofii ii amestecam cu branza (razuita).

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei, se formeaza bile de aluat, se intind cu sucitorul, se pune  umplutura din cartof si branza si se unesc marginile.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se coc pe ambele parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii la tigaie