Limba de mare ca-n reteta daneza

de Constelatialeu in Peste, 17 Aug 2018 | 6093 vizualizari

 

Trebuie sa zic o introducere ca sa se inteleaga cum am ajuns la limba asta de mare, vacanta-n Danemarca, Copenhaga, la sora mea si de aici incepe povestea. De ceva vreme au descoperit un nou fel de a face cumparaturi, adica comanzi la o anumita firma, nu dau nume, ''cutia cu bunatati'' , care contine in functie de numarul persoanelor la masa, ingredientele necesare pentru un mic dejun, un pranz si-o cina cu reteta atasata. Intr-una dintre cutii a fost pentru cina si acest peste limba de mare, fileuri de limba de mare, legumele pentru salata, pentru sos....pentru 5 persoane si binenteles reteta in daneza....deci sa trecem la treaba si sa scriem reteta, un pic modificata, ca limba de mare zicea ca doar se prajeste, eu am facut si prajita dar si pane.

 

INGREDIENTE

  • cca 10 fileuri de limba de mare
  • faina pentru dat pestele
  • Pt. pane
  • 1 ou
  • 1 lingurita de mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina
  • Pt. garnitura
  • 10 cartofi albi mai micuti
  • 5 morcovi potriviti
  • sare
  • Pt. salata
  • 1 varza mica rosie
  • 2 morcovi
  • ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • Pt.sos
  • 150 g iaurt cu 10% grasime
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de mare ca-n reteta daneza:

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste apoi prin amestecul de pane si am pus la prajit in ulei incins, am lasat sa se rumeneasca pe o parte apoi am intors pe partea cealalta.Apoi am scos pe sevetel sa se absoarba surplusul de ulei. Restul de fileuri le-am dat prin faina, apoi le-am prajit. Prajit asa simplu este cam fad pestele asta limba de mare,facut pane e mai gustos.

Pt. garnitura, am curatat cartofii si i-am taiat felioare si i-am pus la fiert, la fel am procedat si cu morcovii.

Pt. salata, am tocat varza si am ras morcovul, le-am amestecat cu putina sare, apoi am stors zeama de lamaie si am pus un pic de ulei .

Pt. sos, am curatat usturoiul si l-am zdrobit apoi l-am amestcat cu iaurtul. Am asezat pe un platou, limba de mare prajita si pane, cartofii si morcovii fierti, salata de varza si sosul de iaurt. cam asta-i povestea unei limbi de mare daneze......

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de mare ca-n reteta daneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu peste afumat