Limba cu masline

de Ina in Mancaruri cu carne, 30 Iul 2010 | 14109 vizualizari

 

Hai sa mai pun si eu cate ceva, sa nu ziceti ca mor de foame :D

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc ,
  •  300 gr. masline, 
  • 5-6 cepe, 
  • 100 ml ulei,  
  • 2-3 linguri bulion, 
  • 1 lingura faina, 
  • piper, 
  • sare, 
  • 2 foi de  dafin,
  • 1 pahar vin  alb,
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

 Limbile se tin in apa rece  inainte de a se incepe prepararea, apoi  punem la fiert in apa fierbinte cu sare.

Cand s-au fiert  se inlatura pielita,  si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii.  Se taie fasii mici si se pun  din nou la fiert, spumandu-se cand este nevoie.

Ceapa taiata marunt  se caleste in ulei, apoi adaugam faina si bulionul, amestecand continuu  sa nu se faca cocoloase. Stingem cu zeama in care a fiert limba sau cu apa si  lasam sa mai fiarba.  Adaugam bucatile de limba,  vinul, sare, piper si foaile de dafin si  maslinele . Lasam sa  mai  fiarba citeva minute apoi asezam  pe farfurie  cu felii de lamaie.

Se poate servi cu un pahar de vin alb!

TIPS-URI

1

daca maslinele sunt sarate,tine-le in apa calda,inainte de a le adauga in mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de porc afumata cu masline