Legume gratinate – de post

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 22 Noi 2013 | 57274 vizualizari

 

O mancare pe cat de simpla, pe-atat de buna :-)

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi
  • 3 morcovi
  • cateva buchetele conopida
  • 3 catei usturoi
  • 30 ml ulei
  • 300-350 ml lapte de soia
  • o lingura si jumatate faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pesmet
  • putina margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate – de post:

Curata legumele.

Pune la fiert, in apa cu sare, cartofii taiati cubulete si morcovii felioare.

Dupa 8 minute de la primul clocot adauga buchetelele de conopida.

Intre timp pune intr-un vas cu fund dublu uleiul amestecat cu faina si caleste-le doua minute. Adauga treptat laptele de soia amestecand cu un tel. Pune inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa. Adauga sare, piper si cateii de usturoi, tocati.

Cand intra furculita usor in legume, opreste focul si scurge apa.

Unge un vas termorezistent cu margarina, aseaza legumele si toarna deasupra sosul.

Rade putina nucsoara, presara o lingura/doua de pesmet si baga vasul la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Nu lasa mult, sa se usuce


TIPS-URI

1

Poti adauga dupa preferinte si alte legume – fasole verde, broccoli, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate – de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]