Legume cu iaurt si sos picant

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Aug 2019 | 1996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos:
  • 1 chili
  • 20 grame patrunjel
  • 1 lingura menta proaspata
  • 1 lingurita cumin pudra
  • 60 ml ulei
  • 2 dovlecei medii
  • 1 vanata mare
  • sare
  • 3 rosii
  • 2 ardei rosii
  • ulei
  • 150 ml iaurt
  • 1 catel mic usturoi
  • 1 lingura menta proaspata
  • 1 1/2 lingurite menta uscata
  • 1 1/2 lingurite suc de lamaie
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume cu iaurt si sos picant:

Dovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora. 

Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu putina sare si se coc la 170 de grade Celsius, 40 de minute. 

Vanata si dovlecelul se usuca si se prajesc in ulei, la foc mare spre mediu, in ture, 12-15 minute. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Ardeii se taie cuburi si se prajesc la fel ca dovleceii si vanata. Se adauga sare si se lasa la racit.

In vasul unui blender, se adauga toate ingredientele pentru sos si sare. Se transforma totul in piure. Se adauga putina apa daca este nevoie. 

Iautul se amesteca cu usturoiul pisat, menta tocata si menta uscata, sucul de lamaie si piper. Se adauga peste legumele prajite impreuna cu rosiile si se amesteca cu grija. La final, se adauga sosul verde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu iaurt si sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la gratar