Legume coapte cu sos tahini

de katty in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 4565 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel subtire
  • 1 vanata
  • 4 ciuperci
  • 100 gr tofu afumat
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei
  • pentru sos :
  • 100 gr susan 
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar de Dijon 
  • zeama de lamaie
  • sare 
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume coapte cu sos tahini:

Spalam legumele bine. Putem sa le curatam de coaja sau nu, in functie de cum ne place.

Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm, iar ciupercile in felii subtiri. Turnam uleiul si sosul de soia peste legume, le punem intr-un vas termorezistent, adaugam tofu taiat cubulete mai mari si le dam la cuptor.
Intre timp pregatim sosul.
Punem susanul intr-o tigaie uscata, la foc mic. Lasam cateva minute, amestecand, avand grija sa nu ardem susanul. Dam deoparte, il lasam sa se raceasca si il macinam bine. Turnam uleiul si il mixam pana obtinem o pasta. Adaugam usturoiul maruntit, mustarul, zeama de lamaie, sare , piper  si 2-3 linguri de apa. Mixam pana obtinem consistenta unui sos. Tocam fin patrunjelul si il adaugam la sos.
Punem legumele pe farfurii si turnam deasupra sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume coapte cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Humus reteta cu ardei copt