Legume ca la Arnota

de Panacris in Mancaruri de post, 28 Aug 2012 | 5767 vizualizari

 

Am mai pomenit Arnota, intr-o reteta anterioara. Ciudat ca o masa de pranz la manastire, a devenit vedeta familiei. Legumele gatite cu drag ne-au cucerit. Nu am intrebat cum le-au realizat, ci doar am vizualizat si gustat, si culmea rezultatul e acelasi, un deliciu :-* cu un plus de la mine ciupercile ;)

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 3 bucati,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • ciuperci proaspete 8 bucati,
  • vinete 4 bucati,
  • dovlecei 3 bucati,
  • rosii 4 bucati,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume ca la Arnota:

Legumele se curata si se taie felii. Prima oara se coace ceapa pe gratar, apoi se pune intr-o tava. Vinetele se taie in doua se presara sare si se lasa la odihna. Dovleceii se taie felii pe lung si se prajesc, apoi se scot in tava peste ceapa. Urmeaza ardeii curatati si taiati julien. Dupa ce s-au copt/prajit se pun peste ceapa si dovlecei. Palariile de ciuperci si coditele, urmeaza aceeasi cale;) Din urma vin vinetele, scurse de zeama lor amaruie, se lasa la rumenit pana se inmoiae, stropite cu un pic de ulei de masline. Dupa ce s-au copt/prajit se curata de coaja si se adauga peste legumele din tava. Rosiile se taie rondele si se aseaza peste legume, se asezoneaza de sare, piper si se da totul la cuptor ptr cca 25 de  minute la foc mediu, neacoperit.

Legumele se servesc ca atare sau ca si garnitura langa diverse preparate din carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume ca la Arnota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole galbena