Lava cake sau Vulcan de ciocolata

de AndreeaDea in Dulciuri, 6 Feb 2017 | 3424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 160 g ciocolata amăruie
  • 75 g unt
  • 2 oua întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 30 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 1 esență vanilie
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake sau Vulcan de ciocolata:

În primul rand, vom pune un bol peste o cratiță care fierbe încet la foc mic și în bol, vom adaugă ciocolata și untul, amestecand continuu pana acestea se vor topi.

După ce ciocolata s-a topit, vom lua bolul de pe foc și continuam, punem zaharul pudra și amestecam cu un tel sau o lingura pana ce zaharul pudra se încorporează, după care, vom adaugă ouăle întregi și gălbenușurile și amestecam bine, apoi adăugăm esență de vanilie, sarea și faina și amestecam bine cât sa incorporam faina. 

Urmează sa punem aluatul în forme ( eu am folosit forme de silicon, dar puteți folosi și de aluminium pe care le găsiți în orice supermarket) folosim o lingura și umplem formele pe trei sferturi și dam formele la cuptor în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 10 minute.

După ce le scoatem din cuptor, le răsturnam pe o farfurie și ornam cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake sau Vulcan de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie