Lasagna

de Ancutsa in Lasagna, 26 Apr 2018 | 3596 vizualizari

 

Una dintre mâncărurile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • 9 foi lasagna
  • Pentru sosul Bolognese:
  • 700 g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 300 g sos de roşii cu bulion
  • 150 ml apă
  • Sare şi piper după gust
  • Pentru sosul alb:
  • 850 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • Un praf de sare
  • Un vârf de cuţit de nucşoară
  • În plus:
  • 150 gr caşcaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

 

Pentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin ulei încins, până devine aurie, se adaugă morcovul şi ardeiul şi se mai călesc împreună cam două minute. Dacă aveţi posibilitatea, alegeţi un ardei gras roşu, are o aromă mai plăcută şi mai dulce decât cel galben. Se adaugă carnea, se lasă până se rumeşte un pic carnea, se adaugă sosul de roşii cu busuioc şi apa, sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc.

 Pentru sosul alb: se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina şi se căleşte un pic, apoi se toarnă laptele treptat, amestecând mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloaşele. Se adaugă un praf de sare şi un vârf de cuţit nucşoară, se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se dă de pe foc.

 Pentru asamblare: eu am folosit o tavă de ceramică pe care am pus-o în altă tavă mai mare, în caz că lasagna se umflă şi dă peste, dar nu am avut probleme. Astfel, într-o tavă unsă cu puţin ulei se pune un strat subţire de sosalb, apoi 3 foi lasagna una lângă alta (eu am pus 3 foi pentru că atât mi-au încăput, însă ţineţi cont de dimensiunea tăvii dvs), sosalb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sosalb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb, caşcaval ras.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 40 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 40 min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/lasagna.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

27.04.2018, 20:46

Va multumesc mult!

mirela0911 1

29.04.2018, 11:55

Tare mult ne place!

Ancutsa 1

29.04.2018, 16:16

Multumesc frumos, Mirela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac si ton