Lapte de pasare

de LUK in Prajituri, 17 Dec 2010 | 6908 vizualizari

 

Un desert pe care l-am mancat demult in copilarie si l-am regasit intr-o combinatie interesanta acum cativa ani...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 600ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se separa galbenusurile de albusuri.Intre timp se pune laptele pe foc sa se incalzeasca(nu trebuie sa fiarba!).

Frecam spuma galbenusurile cu un plic de zahar vanilat si 2 linguri de zahar.

Albusurile le batem spuma cu alte 2 linguri de zahar.

Cand s-a incalzit laptele se ia de pe foc si il amestecam incet cu galbenusurile(se ia cu lingura cate un pic de lapte cald si se amesteca cu galbenusurile pana cand si acestea vor avea o temperatura apropiata laptelui.Nu puneti direct in laptele fierbinte altfel se va imbranzi!)

Amestecul de lapte si galbenusuri il punem pe foc mic sa se mentina fiebinte(aveti grija sa nu fiarba).Cu o lingura luam albusurile batute spuma si le punem in lapte(ca si galustele)Le lasam 2 minute p eo parte apoi le intoarcem cu lingura pe cealalta parte,mai lasam 2 minute si le luam de pe foc.

Mie imi place rece acest desert ..e racoros si fin.

TIPS-URI

1

Aveti nevoie de o oala cu diametru mare pentru a putea intoarce galustele din albus fara a le zdrobi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca