Langosi cu branza si smantana

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2011 | 54746 vizualizari

 

La placinte, ....inainte!!..:)))
Sa va spun ca as manca in fiecare zi langosi? Sunt atat de buni si fragezi de la smantana...chiar si a doua zi, daca ii incalzesi la microunde.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 100 gr. smantana
  • 1 cub mic drojdie proaspata
  • 250 ml lapte cald (aproximativ)
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingura ulei
  • sare
  • Pt umplutura:
  • smantana
  • cascaval /telemea
  • mujdei de usturoi (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza si smantana:

Se amesteca ingredientele, apoi se framanta bine. Daca mai e nevoie, adaugati faina, astfel incat sa rezulte un aluat mai moale.

Se lasa la dospit aproximativ 1 h-1,30 h (depinde de temperatura din casa).

Se unge masa cu ulei si se imparte aluatul in bile egale. Mie mi-au iesit 10 bile, adica 10 langose.

Se aplatizeaza fiecare bila cu mana unsa cu ulei, dandu-i o forma cat de cat rotunda. Aveti grija sa o intindeti mai tare, pt ca va creste mult la prajit.

Prajiti langosii pe rand in baie de ulei foarte incins, si pe o parte si pe cealalta si claditi-i unul peste altul in farfurie, ca sa se mai inmoaie putin.

Serviti-i cu smantana si cascaval sau telemea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mamaieelena 1

11.12.2011, 22:54

CarmenBlue 1

29.05.2013, 08:55

si eu as manca in fiecare zi langosi la favorite!!

babi5 1

17.06.2013, 17:23

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza