Langos

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2015 | 14595 vizualizari

 

Imi plac langosele cu branza si smantana , dar nu le prea fac . Intr-o zi mi s-a facut dor de ele si m-am pus pe treaba.
Ce-mi place la acest aluat este faptul ca tinut in frigider intr-o punga inchisa la culoare (neagra) se poate face din el chiar si o saptamana. Asa se poate servi zilnic un langos proaspat si cald .
Langosele sunt bune cu branza si smantana , cu mujdei de usturoi sau varianta dulce cu gem sau crema de ciocolata .

 

INGREDIENTE

  • 0.5 litri lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langos:

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina  .

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata , apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora .

Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins . Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou,il intindem cu mainile si il punem la prajit .

Deasupra razuim branza telemea si punem smantana  si mujdei daca va place . Sau daca preferati varianta dulce atunci gem , crema de ciocolata .

Se servesc calzi .

Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Langos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

02.02.2015, 08:21

la frigider , nu trebuie sa dospeasca

Gabri 1

05.02.2015, 02:39

Ce bine arata ,imi plac mult langosele nu am facut niciodata,acum cu reteta asta am ocazia sa le fac.Abia astept sa vad daca imi ies.

Gabri 1

05.02.2015, 02:42

cele mai bune langose le am mancat in BAILE FELIX acolo pe pod ,cu branza,smantana si mujdei.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari copti, umpluti cu cascaval si ou