Lamingtons( Tavalita)

de RuxyRux in Prajituri, 24 Noi 2010 | 9882 vizualizari

 

Am gasit aceasta retete delicioasa la Laura Adamache specialista in prajituri deosebite...si-i multumesc tare mult!

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 7 oua
  • 80 gr unt topit
  • Glazura:
  • 350 gr zahar
  • 115 gr cacao
  • 100 gr unt
  • 120 gr apa
  • 250 gr fulgi cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons( Tavalita):

Se mixeaza ouale si zaharul in jur de 15 min pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina cu grija, treptat si se amesteca de jos in sus. Se adauga untul topit si racit tot de jos in sus cu grija sa se inglobeze foarte bine. Aluatul trebuie sa fie pufos. Se tapeteaza forma( eu de regula o tapetez cu hartie de copt), Se toarna compozitia si se da la cuptor la 180 grade pentru 25, 30 de min. Daca e gata se desprinde usor de pe margini. Se taie patratele de 4x4 numai cand se raceste complet.

Glazura

Untul, zaharul, apa si cacaoa se amesteca intr-un ibric pe foc mica pana topim zaharul complet. Trebuie sa avem grija si sa amestecam des astfel incat sa nu ardem glazura.

Lasam la rece glazura si cand s-a racit complet scufundam cate un cubulet de prajiturica si apoi tavalim bine de tot prin nuca de cocos...apoi servim cu pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons( Tavalita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata