by just love cooking,este super buna,ii multumesc pentru reteta a fost foarte buna, dar nu a iesit la fel de frumoasa
In vasul care vom framanta dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut,omogenizam,lasam cateva minute sa dospeasca.
Adaugam 25 g unt topit si racit si galbenusul, amestecam, adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si framantam cam 10 minute. Acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut mai framantam 5 minute pentru a scoate aerul.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Amestecam 50 g unt cu 6 linguri de zahar si scortisoara, pana se omogenizeaza.
Pudram blatul de lucru cu faina si intindem o foaie cat mai dreptunghiulara, de cca 1 cm grosime, ungem foaia cu 3/4 din compozitia de scortisoara, rulam foaia, apoi cu un cutit bine ascutit taiem ruloul pe lung in 2, lasand cativa cm la un capat.
Acum rasucim aluatul in spirala, unim capetele si punem coroana formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem deasupra cu restul de compozitie de scortisoara, dam la cuptor 20 -25 minute. Eu am lasat-o cam mult dar a fost foarte buna.