Krapfen cu crema pasticcera

de micki in Prajituri, 5 Oct 2009 | 13036 vizualizari

 

Krapfen este un dulce de origini austriece care a fost preluat si in Italia sub un alt nume.Aici in Emiglia-Romagna unde locuiesc eu se numesc "bomboloni".Originalul krapfen,cel austriac era umplut cu marmelata de caise,aici insa se umple cu crema pasticcera.Este fff bun la micul dejun cu un pahar de lapte si cafea.

 

INGREDIENTE

       Ingrendiente pentru circa 18 krapfen medii:
  • 300 gr de faina
  • 50 gr zahar
  • 25 gr de drojdie proaspata(sau un plic de drojdie uscata de 8 gr)
  • 65 gr unt
  • un ou
  • 125 gr lapte
  • un praf de sare
  • arome(vanilie,lamaie)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krapfen cu crema pasticcera:

Se amesteca faina cu zaharul,praful de sare,.Se face o gropita in mijloc unde se pune oul,untul moale,aromele...

Drojdia se topeste in laptele caldut,apoi se adauga la restul ingredietelor.

Se framata un aluat molcut(chiar daca vi se pare ca e prea moale si mai trebuie faina nu mai adaugati)care se lasa la crescut pentru 30 minute intr-un loc caldut...dupa ce a crescut aluatul,se imparte in circa 18 bucati...din care se formeaza bile pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si presurata de faina...Dupa ce le asezam pe toate le "turtim"putin,apoi le lasam la crescut cam o ora si jumatate...

Dupa ce au crescut le prajim in ulei fierbinte(180 grade) si le scoatem pe hartie de bucatarie(care va absoarbe uleiul in exces)...

Dupa ce sau racit ,le umplem cu crema pasticcera si le pudram cu zahar

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Krapfen cu crema pasticcera" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel