Kirde (placinta cu branza)

de Giana in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 11310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana cu lapte cald
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • 3 cani cu faina
  • Umplutura:
  • 300 g telemea de vaca sau oaie
  • marar (optional)
  • Sos:
  • 1 pahar iaurt
  • cateva linguri de smantana (optional)
  • 1 ou
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kirde (placinta cu branza):

Se framanta coca si se lasa la dospit.

Dupa ce a crescut coca, se imparte in bilute mai mari si se intind cu ajutorul sucitorului. Foile trebuie sa fie mai groase. Se pune branza sfaramata (putem adauga la branza si marar tocat) pe lungimea foii si se ruleaza dupa care se taie in bucati si se aseaza una langa alta in tava unsa cu ulei. Lasam rulourile putin la dospit iar intre timp pregatim sosul.

Amestecam un ou cu iaurt si smantana, adaugam putina sare si turnam compozitia peste aluat. Dam tava la cuptor si lasam placinta la copt pana se rumeneste.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kirde (placinta cu branza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv invartita cu branza sarata