Kirde (placinta cu branza)

de Giana in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 11129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana cu lapte cald
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • 3 cani cu faina
  • Umplutura:
  • 300 g telemea de vaca sau oaie
  • marar (optional)
  • Sos:
  • 1 pahar iaurt
  • cateva linguri de smantana (optional)
  • 1 ou
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kirde (placinta cu branza):

Se framanta coca si se lasa la dospit.

Dupa ce a crescut coca, se imparte in bilute mai mari si se intind cu ajutorul sucitorului. Foile trebuie sa fie mai groase. Se pune branza sfaramata (putem adauga la branza si marar tocat) pe lungimea foii si se ruleaza dupa care se taie in bucati si se aseaza una langa alta in tava unsa cu ulei. Lasam rulourile putin la dospit iar intre timp pregatim sosul.

Amestecam un ou cu iaurt si smantana, adaugam putina sare si turnam compozitia peste aluat. Dam tava la cuptor si lasam placinta la copt pana se rumeneste.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kirde (placinta cu branza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate