Kir regal cu curaçao

de Papalapap in Cocktail, 24 Noi 2014 | 3746 vizualizari

 

cocteil-kir

Dacă tot anul ai fost cumpătat și ai evitat excesele, e momentul să ieși din anonimat. Lasă deoparte modestia și organizează o petrecere de pomină, de unde să nu lipsească preparatele rafinate și băuturile alese. Iar dacă te simți cu adevărat îndrăzneț, fii original și impresionează-ți oaspeții cu un cocktail demn de membrii unei case regale: Kir cu șampanie și curaçao albastru.

Extrem de apreciat în Franța, kirul este un cocktail care asociază în mod tradițional vinul alb sec și lichiorul de coacăze negre. Rudă mai înstărită a vinului alb, la ocazii festive șampania îi ia acestuia locul, pentru un rezultat de excepție: kirul regal.

Cei care vor să iasă din rutină dau uitării și lichiorul de coacăze negre, pe care-l înlocuiesc cu succes cu lichior de piersici, de caise sau chiar de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 1 sticlă de șampanie
  • 18 cl curaçao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kir regal cu curaçao:

Realizează cocktailul direct în paharele în care urmează să fie servit. Toarnă în fiecare câte un deget de lichior de portocale (curaçao albastru), apoi completează cu șampanie rece, de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kir regal cu curaçao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cocktail cu lapte si capsuni