Kinder pingui

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Dec 2010 | 10551 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat
  • 8 oua
  • 150 grame zahar 
  • zahar vanilat
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1,5 pachetel praf copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 150 ml ulei
Glazura 1
  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
Glazura 2
  • 200 de grame de ciocolata vrac
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura zahar praf
Crema
  • 700 mililitri de smantana pentru frisca
  • 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 2 linguri lapte praf
  • 2 linguri nuca cocos
  • 2 linguri de miere
  •  esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder pingui:

Blat.

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o pasta fina, fara cristale de zahar.

Adaugam pe rand, amestecand dupa fiecare: faina cernuta impreuna cu praful de copt, laptele, grisul, cacaua, uleiul si la final mierea.

Amestecam usor in compozitie si albusurile batute spuma cu sarea si impartim compozitia in doua.

Coacem doua foi, in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie pentru copt, pentru aproximativ 15 minute.

Desprindem de foaie abia dupa ce s-au racit.

Crema:

Intr-un vas mare mixam frisca impreuna cu intaritorul, laptele praf, mierea si nuca de cocos pana obtinem o crema densa si teapana.

Glazura.

Atat glazura 1 cat si 2 se obtin prin topirea ingredientelor (separat) la bain marine.

Se lasa la racit si se asambleaza dupa cum urmeaza:

- intr-o tava mare punem prima foaie apoi jumatate din cantitatea de crema intinsa cat putem de drept, glazura 1(racita bine) , intinsa uniform, restul de crema, al doilea blat si a doua glazura.

 

 

Sursa de inspiratie

TIPS-URI

1

dupa ce punem prima jumatate din cantitatea de crema putem lasa 10 minute la frigider inainte de a pune glazura

2

mie mi s-a stricat mixerul exact inainte de a mixa frisca asa ca nu am reusit s-o fac la fel de tare ca prima oara .daca nu m-ar fi suparat asa de tare :d mi-ar fi trecut prin minte sa pun un pliculet de gelatina dar "da-i romanului mintea de pe urma":d.

3

am folosit la glazura in loc de unt, margarina Rama si nu a fost nevoie s-o tai cu cutitul fierbinte, se taie perfect si e foarte mult apropiata de acea glazura a prajiturii din comert

4

e un deliciu! e printre preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni