Kibbeh Copt (Libanez)

de dentistutza in Mancaruri cu carne, 26 Apr 2011 | 10585 vizualizari

 

Eram obisnuita cu versiunea prajita dar am descoperit ca in Liban, traditional, kibbeh se face la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Crusta
  • 300 gr. burghul fin
  •  500-600 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 1.5 kg carne tocata vitel cu miel
  • 1 legatura patrunjel sau coriandru proaspat
  • cozile de la 1 legatura ceapa verde
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite Baharat ( condim. pt kibbeh)
  • 2 lingurite camun oriental
  • 1 lingurita piper
  • 30 gr. samburi de pin ( snoubar)
  • 30 gr. migdale rumenite si tocate
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kibbeh Copt (Libanez):

crusta

Intr-un castron se pune la inmuiat burghul cu apa pentru min. 2 ore pana se absoarbe tot lichidul.Se pune la robot toata cantitatea si se mixeaza tare ca sa devina ca o pasta. Se adauga 500 gr. din carnea macinata, sare si piper si se mixeaza pana se face o compzitie omogena care se desprinde de pe peretii vasului. Se scoate, se pune intr-un vas incapator se toarna un pic de ulei de masline si se framanta bine cu mana, ca pe un aluat, timp de cateva minute.

umplutura

se amesteca restul de carne cu ceapa,coditele de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat, mirodeniile. samburii de pin rumeniti si migdalele. Se prajeste in ulei de masline pana scade zeama ( ca pentru placinta cu carne).

Intr-un vas metalic uns cu ulei de masline se pune un strat de crusta subtire intins cu mana, carnea si pe deasupra inca un strat de crusta subtire. Se cresteaza, se picura ulei de masline si se coace cel putin 45 de minute ca sa fie crusta uscata, crocanta.

 E foarte aromat!

TIPS-URI

1

la mine crusta de jos a iesit cam groasa. ideal trebuie sa fie un strat subtire pt. ca sa devina crocant la copt.

2

daca mai ramane din aluatul pt crusta, se poate pastra la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh Copt (Libanez)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu burgul picant-"Sebzeli pilav"- cu snitele de vita