Jumari

de Ubulika in Porc, 15 Dec 2011 | 4680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 slanina
  • 120 apa
  • sare
  • ceapa rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Se taie slanina bucati potrivite.Punem cubuletele de slaninuta intr-o cratita (de preferinta antiaderenta).Punem peste 100 ml apa si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit 5 minute, dupa care luam capacul si lasam slanina la prajit. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Eu le-am prajit aproximativ 30 de  minute, insa timpul de prajire este relativ.Depinde de cantitate si de dorinta fiecaruia ca jumarile sa fie mai moi sau mai prajite.La sfarsit se mai pun 20 ml apa incet prin picurare si se mai lasa 5 min pe foc.Se scot jumarile din untura si se sareaza.

Se servesc alaturi de multtta ceapa rosie:d Untura se pune in borcan si se foloseste la mancaruri sau prajituri.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

brunetica 1

16.12.2011, 11:14

bune rau, imi aduc aminte cand maicuta mea topea grasimea si ramaneau aceste jumari ce bune

gaby_gabytza 1

16.12.2011, 12:45

place

Ubulika 1

16.12.2011, 14:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu jumari