Intorsuri

de Retete cu Margareta Cismasiu in Mancaruri de post, 28 Sep 2014 | 18172 vizualizari

 

Nu am facut demult placinta si nici intorsuri,asa ca m-am gandit sa inveselesc un pic ziua,si asa mohorata din cauza vremii.M-am apucat de framantat,intins,copt.
Intorsurile se pot face simple,sau cu diferite umpluturi dulci sau sarate: branza telemea cu marar,varza acra calita,cartofi,branza dulce,mere,dovleac.Aluatul e acelasi ca la placinta intinsa.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina,
  • 3 ling.ulei,
  • 1cana apa calda,
  • un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Intorsuri:

Faina se cerne,se face loc la mijloc si se pune uleiul , apa si sarea.Se amesteca intai cu o lingura,iar cand incepe sa se lege aluatul,se framanta cu mana.Se face un aluat potrivit,mai moale ca cel de paine.Daca mai trebuie se mai poate adauga putina apa.Se framanta bine si se bate de cateva ori de masa apoi se lasa sa stea 10 min. la loc cald,dar nu umed,acoperit cu un servet tot cald.Se intinde cu sucitoarea o foaie, se acopera cu un servet si se lasa sa stea 15 min. Pe masa de lucru se pune o fata de masa,se presara faina,se pune foaia de aluat deasupra si,cu multa rabdare se intinde, de jur imprejur,cu mana,cu grija sa nu se rupa.

Foaia trebuie sa fie subtire ca foita de tigare,iar marginile aluatului trebuie sa depaseasca marginile mesei.Marginea ramasa groasa se rupe,iar foaia se lasa cateva minute sa se usuce apoi se unge cu putin ulei. Acum e momentul sa se puna umplutura.Se presara pe toata foaia umplutura dorita,iar daca vreti intorsurile simple,le lasati asa. Cu ajutorul fetei de masa se ruleaza foaia de pe partea lunga a mesei.De cealalta parte se face la fel.La mijlocul mesei,foaia se taie,rezultand astfel doua suluri.Sulurile se taie bucati potrivite care se intind cu sucioarea.

Foile astfel obtinute se prajesc in ulei incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Intorsuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei