O reteta improvizata in functie de fructele din frigider.
Pentru inghetata cu cirese am folosit mascarpone, aici am pus lapte de cocos - este la fel de bun, chiar original.
Spalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele.
Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.
Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca. Cand sunt racite bine adaugati laptele de cocos si amestecati.
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam restul de zahar pudra, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.
Amestecati incet de sus in jos frisca cu fructele si laptele de cocos.
Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 35-40 minute.
Puneti la congelator si asteptati 2 ore inainte de a servi.- 700 gr de inghetata...vezi poza- un pofticios a trecut pe aici hi hi.
Serviti cu placere....o idee de decor : presarati fistic prajit
Pofta Buna !!!!
alte retete de-nghetata- aici
1
Dacă nu aveți sorbetiera puneti amestecul obtinut intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi