Inghetata de cuisoare

de Anamaria7 in Dulciuri, 14 Iul 2011 | 5605 vizualizari

 

Uuuuuaaaaaauuuuuu! Zau! :))

 

INGREDIENTE

  • 2c frisca lichida
  • 1c lapte
  • 1/3c zahar alb + 2lg zahar brun
  • 5 galbenusuri
  • 2 lgt cuisoare macinate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cuisoare:

Punem laptele la fiert cu linguritele de cuisoarele macinate, apoi il strecuram si il lasam la racit. Intre timp, mixam galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se dizolva si galbenusurile se deschid la culoare. Cand laptele s-a racit putin, il turnam peste galbenusuri si omogenizam. Punem crema pe bain-marie si amestecam continuu pana se ingroasa putin. Apoi o lasam sa se raceasca bine.

Intre timp, batem frisca, dar nu exagerat, altfel se branzeste. Luam cate o lingura din crema racita si o incorporam in crema. Dupa ce am omogenizat, punem in recipientele pentru inghetata si tinem la congelator minim 4 ore, amestecand dupa prima si a doua ora pentru a preveni formarea acelor de gheata.

 

TIPS-URI

1

Inainte de servire, tinem inghetata la frigider cam 15min.

2

Este o inghetata nemaipomeniiiiiiita! Aroma cuisoarelor e incredibila!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cuisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]