Aproape a venit vara si inghetata este un desert potrivit pentru aceasta perioada si ne place tuturor doar ca eu am decis sa nu mai cumpar inghetata ci sa fac eu in functie de ce ingrediente am la indemana pentru ca oricum ar fi macar stiu ce am pus in ea si sigur nu va contine prafuri despre care nu stiu nimic.
Eu am folosit:
Am pus la foc ouale cu laptele, zaharul,coaja si zeama de lamaie,am lasat sa fiarba la foc mic amestecand continuu. Cand a inceput sa fiarba am mai tinut 2 min pe foc,am adaugat migdalele si stafidele si gata. Am lasat compozitia la racit. In acest timp am batut frisca,am adaugat in ea iaurtul si am amestecat si apoi compozitia facuta pe foc care intre timp s-a racit complet. Am pus inghetata in vase si am dat la congelator. La fiecare 1 ora am scos-o si am amestecat cu forta pentru a nu face ace de gheata. Am facut asta de 3 ori.Am servit inghetata decorata cu capsune si sos de capsune.
Pofta mare!