Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir

de Mitinita in Dulciuri, 25 Aug 2012 | 5166 vizualizari

 

In America este foarte cunoscut "frozen yogurt" ,adica iaurt congelat,o varianta a inghetatei ,dar cu calorii mai putine. Eu am facut putin "fusion cooking" intre bucataria din orientul mijlociu si cea americana si sunt incantata de ce a iesit.
Am folosit petale de trandafiri din comert,la fel am procedat si cu gemul. Creatie proprie scrie pe reteta asta!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml iaurt cremos (am folosit de casa,foarte cremos,nu a fost nevoie sa il scurg)
  • 50 gr gem de trandafiri
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de apa de trandafiri
  • petale de trandafiri uscate
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir:

Gemul se amesteca impreuna cu mierea.Adaugam apa de trandafir si amestecam pana se obtine o pasta omogena. 

Iaurtul se pune intr-un bol,se adauga gemul si se amesteca pana s-a incorporat compozitia de trandafiri. 

Adaugam si petalele de trandafiri si amestecam usor. 

Se da bolul la congelator si dupa 3 ore amestecam cu o lingura,ca sa nu se formeze cristale de gheata. Eu am folosit un mixer,ca sa-mi fie si mai usor. 

La fiecare jumatate de ora amestecam din nou,pana s-a congelat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

25.08.2012, 23:50

Ce aromata

Lau 1

26.08.2012, 15:42

jolygina 1

27.08.2012, 21:27

super arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine