Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir

de Mitinita in Dulciuri, 25 Aug 2012 | 5697 vizualizari

 

In America este foarte cunoscut "frozen yogurt" ,adica iaurt congelat,o varianta a inghetatei ,dar cu calorii mai putine. Eu am facut putin "fusion cooking" intre bucataria din orientul mijlociu si cea americana si sunt incantata de ce a iesit.
Am folosit petale de trandafiri din comert,la fel am procedat si cu gemul. Creatie proprie scrie pe reteta asta!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml iaurt cremos (am folosit de casa,foarte cremos,nu a fost nevoie sa il scurg)
  • 50 gr gem de trandafiri
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de apa de trandafiri
  • petale de trandafiri uscate
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir:

Gemul se amesteca impreuna cu mierea.Adaugam apa de trandafir si amestecam pana se obtine o pasta omogena. 

Iaurtul se pune intr-un bol,se adauga gemul si se amesteca pana s-a incorporat compozitia de trandafiri. 

Adaugam si petalele de trandafiri si amestecam usor. 

Se da bolul la congelator si dupa 3 ore amestecam cu o lingura,ca sa nu se formeze cristale de gheata. Eu am folosit un mixer,ca sa-mi fie si mai usor. 

La fiecare jumatate de ora amestecam din nou,pana s-a congelat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]