Inghetata cu cafea si alune prajite

de Poliana in Dulciuri, 9 Aug 2012 | 4059 vizualizari

 

Cald sau nu, tot vara este afara, si pofta mea de inghetata nu trece asa usor. Cred ca am dat intr-o dependenta dintr-aia serioasa :)) Adevarul e ca nu stiu cum fac, dar mereu am inghetata in congelator, si asta nu pentru ca nu mananc, ci pentru ca mananc si apoi ma apuca pofta sa fac alta.
Inghetata de casa e delicioasa, cred ca am mai spus ca, de cand am inceput sa fac acasa, nu mai cumpar deloc din comert :)) Imi place sa fac pentru ca de cele mai multe ori se face si rapid. Pe langa asta pot sa pun eu ce ingrediente vreau in ea...cafea...alune prajite :P

V-am facut pofta? Sa trecem la treaba atunci!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cafea instant
  • 200 gr zahar
  • 100 gr alune prajite si macinate
  • 250 gr ricotta
  • 300 ml smantana grasa
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Ingrediente sos
  • 60 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite cafea
  • 30 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cafea si alune prajite:

Laptele il punem la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua. Cand laptele este fierbinte turnam incet peste amestecul de galbenusuri si mixam bine, sa nu cumva sa transformam inghetata intr-o omleta delicioasa cu cafea :)) Punem pe foc (tot mic) si amestecam pana se ingroasa compozitia, insa fara a o fierbe. O lasam deoparte la racorit.

Trecem la alune. Daca nu aveti alunele (de padure) gata prajite, atunci incalziti cuptorul la 180 de grade, puneti alunele intr-o tava si le lasati la cuptor pentru maxim 10 minute. O sa parfumati toata casa, garantat!

Bun, acum ca avem si alune prajite, le aruncam in robot si le maruntim bine.

Ricotta o mixam putin pana devine pufoasa. Separat mixam frisca cu o lingurita de zahar vanilat, pana isi mareste volumul. Nu trebuie sa fie batuta bat.

In compozitia cu galbenusuri si cafea punem ricotta, frisca batuta si omogenizam cu ajutorul unei spatule. Adaugam si nucile prajite si macinate si le incorporam cu miscari de jos in sus.

Pregatim o caserola/tava pentru congelator si turnam compozitia pentru inghetata. Introducem vasul la congelator si mai amestecam de 2 ori din ora in ora, e suficient pentru ca e o inghetata cremoasa de felul ei ;)

Masina de inghetata nu am, asa ca nu pot sa va explic procedeul ce trebuie urmat cu ajutorul ei, dar cu siguranta cei dintre voi care aveti masinarie de asta, stiti perfect cum merge treaba ;)

Cat timp sta inghetata la congelator putem sa facem sosul, si chiar sa-i dam timp suficient pentru a se raci.

Punem pe foc laptele, cand este incalzit adaugam zaharul si cafeaua si amestecam bine pana cand sunt topite complet. Adaugam si untul, amestecam pana se topeste, si-l lasam la racit.

Acum suntem gata cu toate. Cand inghetata e intarita suficient putem sa o servim cu cea mai mare pofta pentru ca merita ;)

Ideea pentru inghetata asta mi-a venit de la cheesecake-ul cu cafea. Si nu-mi pare rau deloc ca am incercat si o inghetata in stilul acesta!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cafea si alune prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Poliana 1

09.08.2012, 22:19

Ruxy, multumesc frumos!

Xandrinne 1

13.08.2012, 11:59

Yummy, delicioasa inghetata!!

La Ancuta 1

13.08.2012, 12:11

nu refuz niciodata o inghetata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de cafea