Inghetata caramel

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 4032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • caramel
  • 3 linguri de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata caramel:

se pune laptele la foc. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea

Se ia laptele de pe foc si se strecoara, dupa care se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continuu. Se pune inapoi la foc si se lasa pana incepe sa fiarba.

Caramel-se pune zaharul intr-o craticioara cu 2 linguri de apa, cand isi schimba culoarea se adauga untul si lingura de apa,se amesteca bine. Se adauga peste compozitia de lapte si se amesteca bine, se lasa la racit la temperatura camerei.

Se toarna intr-o oala care am tinut-o la congelator si se da la congelator 3 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu sa se formeze cristale

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

27.04.2011, 14:32

va multumes pentru aprecieri

adry88 1

31.05.2011, 15:51

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 14:36

inghetata chiar merge acu pe caldura asta.bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars