Impletitura cu legume si mozzarella

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2014 | 5706 vizualizari

 

Ideala pentru micul dejun,la pachet sau de ce nu ... pentru o cina usoara !

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 gr faina tip '00'
  • 130 ml lapte
  • 1\2 cub drojdie
  • ulei masline
  • 1\4 lingurita sare

Pentru umplutura :

  • 1\2 ceapa alba
  • 2 fire ceapa verde
  • 1\2 ardei rosu
  • 6 linguri suc de rosii
  • 12 felii mozzarella
  • sare
  • piper

Pentru uns :

  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu legume si mozzarella:

Incepem prin a pregati aluatul . 

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam sarea si turnam laptele caldut ( NU fierbinte) in care am dizolvat drojdia . 

Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul .Framantam cel putin 10-15 minute .

( Daca aluatul este prea tare mai adaugam putin lapte , daca este prea moale insa mai adaugam putina faina ) .

Obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul si lasam la dospit cel putin o ora.

Ardeiul curatat si spalam il taiem cubulete.Ceapa alba si cea verde curatata si spalata o tocam marunt.

Separat punem in alt bol sucul de rosii ,sare si piper si adaugam legumele .Amestecam totul bine . 

Cand aluatul a crescut il mai framantam putin pentru a iesi tot aerul din el si il impartim in doua parti egale . 

Luam prima parte de aluat si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire.

Foaia o impartim in trei parti aproximativ egale ( dar fara sa taiem aluatul - vezi foto ) .In partea din mijloc asezam jumatate din compozitia de legume . 

Partile lapterale le impartim in fasii subtiri . 

Asezam felii de mozzarella peste compozitia de legume si acoperim cu fasii din aluat alternand din ambele parti .

La fel procedam si cu cea de a doua parte din aluat si restul compozitiei de legume si mozzarella . 

Punem impletitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) . 

Oul il batem usor cu lapte si ungem impletitura . 

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata  . 

Este la fel de buna calda cat si rece ! 

Pofta buna .

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus au iesit doua impletituri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu legume si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane