Iepure umplut la cuptor

de Adinacarla in Mancaruri cu carne, 18 Ian 2010 | 41777 vizualizari

 

Daca parintii mei cresc iepuri acest preparat este des intalnit la noi la masa.

 

INGREDIENTE

  • Un iepure
  • inima
  • ficatul
  • rinichii
  • plamanii
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • verdeata ( marar si patrunjel)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • slanina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure umplut la cuptor:

Se fierb in apa cu sare capul, inima, rinichii, plamanii. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata toata carnea de pe cap si impreuna cu ficatul ( crud) inima, plamanii, rinichii si legumele se dau prin masina de carne. Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper, iar apoi se amesteca si cu un ou.

Iepurele se spala bine, apoi in interiorul lui se adauga compozitia obtinuta mai sus. Apoi coasem burta iepurelui. (Eu nu am avut ata speciala am cusut cu ata alba si cand am papat am avut grija sa arunc partea cusuta cu ata).

Asezam iepurele in tava, il condimentam (sare, piper) si il impanam cu feliute subtiri de slanina.

Pe parcursul coacerii vom intoarce iepurele de cateva ori de pe o parte pe cealalta si mai adaugam slanina daca cea pusa inainte s-a topit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

rivka 1

22.01.2010, 11:26

cred ca e foarte bun pregatit asa.

silvi0ara 1

13.02.2010, 23:12

Panacris 1

18.04.2019, 08:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume si carnati bio