Iepure la cuptor

de ianculubita in Iepure, 9 Apr 2018 | 4662 vizualizari

 

Bunatati de Paste!
Anul acesta, pentru faptul ca nu am gatit niciodata iepure si curiozitatea m-a impins sa-l cumpar, am zis pas mielului pentru friptura, am facut doar bors din miel pentru ca ne place mult
Hristos a inviat!

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure (1,5-2kg)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 leg usturoi verde
  • 300 ml vin alb
  • 6 boabe de ienupar
  • rozmarin
  • salvie
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cartofi (eu am avut cartofi mov)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor:

Carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se pune in tigaia cu ulei si se tine pana se albeste; se adauga sare, piper dupa gust, ienupar, cate putin din salvie, rozmarin si cimbru, vinul si se lasa pe foc 5 min, apoi se opreste focul.

Cartofii curatati, spalati, taiati in jumatati, sferturi sau intregi daca sunt mici, se fierb pe jumatate, se scurg si se pun in tava, apoi se rastoarna deasupra carnea si sosul, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la cuptor 30 min.

Dupa acest timp se scoate tava, se adauga rosiile intregi sau taiate in jumatati, ardeiul taiat fasii si se mai lasa 20 min.

Se serveste pe farfurie carne alaturi legume si salata verde sau o alta varianta de servire, carne pe farfurie alaturi de piure clasic de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]