Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2011 | 26557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure
  • o lingura pasta de ardei
  • un morcov
  • o ceapa mica
  • 2 pahare de vin rosu sec
  • o cana(200 ml) bulion
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • 150 gr masline neage
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi:

Ceapa se pune la calit in ulei pana devine sticloasa.

Se adauga morcovul dat pe razatoarea fina si se caleste inca 5 minute.

Se pune carnea de iepure si se lasa la rumenit.

Se amesteca cu atentie iar cand carnea este frumos colorata se adauga vinul,sarea,foaia de dafin,pasta de ardei si piperul.

Se fierbe sub capac pana scade sosul.

Cand sosul a scazut se adauga bulionul si se lasa din nou la fiert.

Trebuie sa avem grija sa nu punem multa sare deoarece maslinele sunt sarate si se adauga chiar la sfarsit.

Dupa ce au fost puse maslinele se mai da cateva clocote si se poate servi.

Noi am servit iepurele alaturi de piure de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

LUK 1

18.10.2011, 15:57

MIUTA 1

19.10.2011, 12:41

Multumesc tuturor,va recomand carnea de iepure e foarte sanatoasa.
De curand am descoperit-o si eu,e tare buna.
Multumesc pentru aprecieri,imi sunteti tare dragi

mihaelar63 1

27.10.2011, 13:05

Si eu am un urechiat care asteapta in congelator
Urecechila al tau arata f. bine

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu aripioare la cuptor si vanilie olteneasca (usturoi)